Het Slakkenhof

Ambachtelijke kweek van wijngaardslakken

De winkel


Onze winkel is gelegen te Gijmel - Langdorp, Vennestraat 80. Met vragen kan je terecht op 0473/393645 of op 0497/550664 of op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het winkeltje vind je beneden, op het einde van de oprit naast de garage. Als particulier kan je hier het ganse jaar terecht voor verschillende bereidingen van de Bourgondische escargots, ook tijdens de winter. Het is niet omdat onze slakken slapen, dat ze niet de kookpot in kunnen....integendeel. Wij bereiden nog een gans jaar verse escargots, speciaal voor u.

Chef-koks en patrons van restaurants, neem gerust contact op voor de horeca-prijzen

 

                                                 Openingsuren:  op dagen dat we thuis zijn!!!


                                                 dus bel eerst even, zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan

                                                dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag :    17.00 u - 19.00 u

                                                zaterdag:     10.00 u - 12.00 u

                                                Zondag en maandag is de winkel gesloten.

      Wat kan je zoal vinden in onze winkel:

De welbekende en meest klassieke bereiding zijn de Bourgondische escargots in lookboter.  Als alternatief werd er ook een pittige rode boter bereid op basis van zongedroogde tomaten. De slakken worden vacuüm verpakt per 6 stuks. Bourgondische escargots worden gegeten als voorgerecht met een stukje frans brood. 

In de frigo bij 4-7°C: 3 weken houdbaar                                                                          In de vriezer bij -20C: 3 maanden houdbaar

Prijs: 5,00 €

Bereiding: opwarmen in een voorverwarmde hete lucht oven op 180°C voor 8-10 minuten. Niet opwarmen in     de microgolf oven !! De slakke ontploffen. Opgepast dat de boter niet bruin wordt !! 

 

 

 

 

Wijngaardslakken in een videeke en bedekt met lookboter of met rode tomatenboter. Wordt opgediend als aperitief hapje of als amuse hapje bij de start van een heerlijk diner. Ze werden vacuüm verpakt per 12 stuks.

In de frigo bij 4-7°C: 3 weken houdbaar

In de vriezen bij -20C: 3 maanden houdbaar

Prijs: 8,50 €

Bereiding: Neem de videekes eerst uit hun verpakking en zet ze op een rooster. Zo worden ze lekker krokant in de oven. Opwarmen in een voorverwarmde hete lucht oven op 180°C voor 10 minuten. Niet opwarmen in de microgolf oven !! Vergeet geen schaal op de bodem van de oven te plaatsen voor de druipende boter.

 




Helix aspersa maxima (de grote segrijnslak of gros gris), gesteriliseerd in glazen bokalen en overgoten met zacht gekruide groentenbouillon. 

Verpakt per 24 stuks, per 36 stuks, of per 60 stuks

Prijs:   11,50 € per 24 stuks

Prijs: 16,50 € per 36 stuks

Prijs: 19,50 € per 60 stuks extra klein formaat

Bereiding: Deze escargots zijn gaar. Ze moeten alleen nog opgewarmd worden, en passen perfect in een lookroomsaus of in elke andere creatieve bereiding. Samen met een pasta kunnen ze als hoofdgerecht opgediend worden. Smakelijk !

 

 

 

wij verkopen geen steriele huisjes met de bedoeling ze te hervullen met slakkenvlees.

Share